Knarvik Baskerløp 2. april

Postet av FIL AKS-77 den 15. Feb 2016

Er baskerløp noko for deg?

Lørdag 2. april arrangerer AKS-77 Knarvik Baskerløp.

Påmelding finn du her.

Henting av startnr frå kl. 1000 i Nordhordlandshallen.

Ein kan følgje med på kvar løparane er i løypa ved å klikke her.

Resultat etter løpet finn ein her.


Litt usikker på kva Baskerløp er?

"Å løpe som en basker var et fransk ordtak om fjellfolket i Baskerland. Da de løpende baskerne mistet jobbene hos adelen, begynte de med kappløp. Baskerne foretrakk lange distanser ? ikke under en mil, helst to mil og lengre. I motsetning til engelske footmen løp ikke baskerne bestemte ruter. De sto fritt til å finne raskeste strekning fra start til mål, og god stedsans og oppfinnsomhet i kupert landskap telte mye. Kun start og mål var bestemt." Thor Gotaas - Løpingens historie.

Start på Knarvik Baskerløp er på Knarvik stadion kl 11.00. I løpet av ein runde må ein vere innom Gladihaug - Krossane - Vassberget - Kvamsvarden - Tveitavarden - Indregardsfjellet, men rekkefølge og trasè er opp til kvar einskild. Det er lov å bruke hjelpemiddel som kart, kompass, GPS etc. Total stigning og fall er ca 2300m.

Løpet er "self-supported" dvs. det er ikkje lov å motta mat/drikke, eller legge ut depot


NB!Løpet skjer på eige ansvar.

Du finn meir om Baskerløp og Knarvik Baskerløp her.


INFORMASJON OM GPS-TRACKING, KNARVIK BASKERLØP 2016Hei på deg, håper du har nervene under kontroll, og at du er klar for ei oppleving av dei sjeldne i Nordhordland i morgon!

Denne mailen handler om GPS-trackinga, har du lasta ned appen, OG sendt sms slik at du har fått kode og registrert telefonen er alt i orden. Dersom ikkje, følg med:

I tillegg til vanleg tidtaking, har du i Knarvik Baskerløp muligheten til å få løpet ditt på gps, slik at du og andre kan følge med under og etter løpet.

Først last ned Smarttracker via denne linken:

Smarttracker - Iphone:
https://itunes.apple.com/…/app/smarttracker-gps/id589151840
Smarttracker - Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=no.tellu.tracker.smart

Så klikk på linken nedanfor, for instruksjoner, ETTER du har lasta ned smarttracker.

http://view.smarttracker.no/app/#/event-home/event-login/2723520

(Kort fortalt må du må sende ein SMS med ei kodeord Enroll reg kna16 til 2440. Då vil du du ein unik kode SOM DU SKRIV INN PÅ SAMME SIDA for å registrere telefonen din.)

Skulle du ikkje få dette til, står AKS-77 sine blide funksjonærar klare lørdag frå klokka 0930 ved NH-hallen for å hjelpe deg!

Vel møtt!

mvh
Kjetil Iden
Sjefsbasker
AKS-77

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.