Ida Ramslien tok GULL under junior-NM!

Postet av FIL AKS-77 den 2. Sep 2023

Fra v: Julie Lie Karlberg, Ida Ramslien og Helene Mariel Ramslien

25.-27. august ble junior-NM i friidrett arrangert i Sandnes for U20 (15-19 år) og U23 (20-22 år). FIL AKS-77 hadde med syv utøvere som representerte samarbeidsklubben vår IL Norna-Salhus (Det skjer i junior og seniorstevner).

Ida Ramslien (f.07) har hatt råsterk utvikling gjennom sesongen. Under første dag av junior-NM ble slegge arrangert for kvinner U-20. Det var skikkelig høstvær med kraftig regn og vind. Det stoppet ikke Ida Ramslien som leverte en råsterk serie. Hun kastet som best 50.63m som gav GULL. Ida har hevet fjorårsrekorden fra 37.56m til nevnte 50.63m. I diskos (1 kg) perset Ida til 42.41m som gav 4. plass, et resultat som også er over kvalifiseringskravet til EYOF (U18) som ble arrangert i Slovenia.

Helene Mariel Ramslien (f.06) har lagt bak seg en strålende sesong med GULL i EYOF (European Youth Olympic Festival) som høydepunkt så langt. Under junior-NM tok hun hele tre medaljer. I slegge KJ-U20 ble det sølv på ny personlig rekord 50.58m fattige 5 cm bak klubbvenninne og kusine Ida Ramslien. Jentene presset frem lengre lengder og det var en utrolig morro konkurranse for oss å følge. I diskos (1 kg) KJ-U20 ble det bronsemedalje til Helene med på resultatet 42.96m og i kule (4 kg) ble det sølvmedalje med resultatet 12.35m.

Andrea Nygård Vie (f.06) deltok på 1500m hvor hun kontrollert tok seg videre fra forsøket til finalen med 3. plass i forsøksheatet på tiden 4:48.40. I finalen løp Andrea inn til 4. plass med ny personlig rekord 4:26.27 som er over to sekunders forbedring av rekorden satt under senior-NM i juli.

Nathalie Svanevik Hølleland (f.07) gjorde sitt første utendørsstevne og løp et fint løp på 400m i KJ-U20. Nathalie løp inn til tiden 61.93 som er noe bak fjorårspersen 59.85 men det er veldig kjekt å ha Nathalie tilbake på konkurransearenaen.

Alexandra Tunes Lund (f.07) deltok på 800m i KJ-U20. Forsøksheatet utgikk og det ble direkte finale. Her løp Alexandra inn til 8. plass med tide 2:23.10 som er noe bak personlig rekord 2:17.99 som ble satt innendørs i år.

Sondre Langøy (f.06) deltok i slegge (6 kg) MJ-U20. Her ble det dessverre tre ugyldige kast men vi fikk se et svært lovende kast utenfor sektor. Sondre har hatt en meget god sesong der han i 17-års klasen har kastet hele 64.25m med 5 kg sleggen. Med juniorsleggen (6 kg) har Sondre notert seg med resultatet 51.54m.

Eivind Langøy (f.05) deltok på 800m i MJ-U20. Eivind løp inn til tiden 2:03.70 som gav 9. plass i sitt forsøksheat. Eivind har i år brutt en barriere og har løpt inn til tiden 1:59.40.

Anders Vik (f.03) som og er medlem i AKS-77 men som representerer IL Norna-Salhus tok gull i diskos (2 kg) MJ-U23 med resultatet 49.57m.

Vi gratulerer alle utøverne med strålende innsats og gleder oss til å se alle (+ flere) i aksjon under Ungdomsmesterskapet (aldersbestemt-NM) som arrangeres på Fana stadion 8.-10. september.