Medaljefest under Ungdoms-NM!

Postet av FIL AKS-77 den 11. Sep 2023

GULLVINNERE: F.v: Sondre Langøy, Helene Mariel Ramslien og Ida Ramslien

Ungdomsmesterskapet blei arrangert 8.-10. september på Fana stadion. Det blei ein real medaljefest for FIL AKS-77. Tilsammen tok vi heile 12 medaljer hvor det ble følgende fangst: 7 GULL – 2 SØLV og 3 BRONSE. Det ble også to medaljer til to av jentene på stafettVi gratulerer alle med strålende innsats!

Helene Mariel Ramslien (f.06) deltok i tre øvelser i jenter 17 år. Først ut var kule (3 kg) hvor Helene hevet sin personlig rekord fra 15.31m til 15.48m! Resultatet gav en strålende 1. plass og gullmedalje. Neste øvelse var slegge (3 kg) hvor Helene igjen perset fra 52.31m til sterke 58.10m som også gav gullmedalje. Søndag deltok Helene i diskos hvor hun kronet helgen med nok et gull i jenter 17! Resultatet ble 43.58m!

Ida Ramslien (f.06) deltok i tre øvelser i jenter 16 år. Først ut var diskos (1 kg) hvor hun kastet gode 39.95m som gav en super gullmedalje. Påfølgende dag stod både kule og slegge på menyen. I kule (3 kg) smelte Ida til med ny personlig rekord 12.84m som gav gull! Ikke mange timene etter fulgte hun opp igjen med enda et gull i slegge (3 kg) med resultatet 56.84m som er en forbedring av tidligere rekord 54.49.

Sondre Langøy (f.06) deltok i to øvelser i gutter 17 år. I slegge hvor Sondre var favoritt infridde han forventningene med resultatet 61.76m som gav GULL. I diskos kastet Sondre pene 42.90m som er en forbedring av tidligere personlig rekord 42.13m og som gav en strålende bronsemedalje.

Andrea Nygård Vie (f.06) deltok på tre øvelser i jenter 17 år. Først ut var 3000m hvor hun debuterte på distansen. Med litt vel tøff åpning ble det tungt på slutten men Andrea løp inn til flott sølvmedalje på ny personlig rekord 10:07.29. Andrea deltok videre på 300m hekk hvor hun overrasket med bronsemedalje med tiden 46.79 og på 800m søndag løp hun inn til bronsemedalje med tiden 2:16.49.

Serine Brakstad (f.06) deltok på to øvelser i jenter 17 år. Først ut var 100m hvor hun i forsøksheatet løp inn til 12.74 i motvind 0.8 m/s. Serine avanserte til finalen hvor hun løp glimrende og inn til ny personlig rekord 12.52 i godkjent medvind +0.7 m/s som gav en flott 6. plass. Serine deltok også på 200m hvor hun i sitt forsøksheat løp inn til tiden 26.71 i motvind 2.7 m/s. I finalen ble det 5. plass med tiden 26.16 i motvind -0.4 m/s, ikke langt bak personlig rekord 26.05.

Nathalie Svanevik Hølleland (f.07) deltok på to øvelser i jenter 16 år. Først ut var 100m hvor hun i forsøksheatet perset til 13.34 i motvind -0.9 m/s. Nathalie gikk til finalen hvor hun stormet inn til ny personlig rekord 13.16 i godkjend medvind + 1.7 m/s. På 200m løp Nathalie inn til tiden 27.46 i motvind 1.8 m/s og avanserte da til finalen hvor hun løp inn til en sterk 4. plass med resultatet 27.19 i motvind 0.6 m/s. Nathalie løp 4. etappe (400m) på stafettlaget til iL Norna-Salhus som tok GULL i jenter 15/16 år.

Martine Lundberg Espetvedt (f.07) deltok på hele fire øvelser jenter 16 år. Først ut var 100m hvor hun løp inn til tiden 13.74 i motvind 1.0 m/s. Deretter deltok Martine på 300m hekk hvor hun løp pent og inn til 5. plass med tiden 48.57. Martine deltok også på 80m hekk (76.2cm) hvor hun i sitt forsøksheat løp inn til tiden 13.17 i motvind 1.7 m/s. Martine avanserte til finalen hvor hun senket sin årsbeste til pene 12.69 i godkjent medvind +0.7 m/s. På 200m løp Martine inn til tiden 28.45 i motvind 1.8 m/s. Martine løp 2. etappe på stafettlaget til samarbeidsklubb IL Norna-Salhus som tok GULL i jenter 15/16 år.

Stina Leivestad Morvik (f.04) deltok i slegge jenter 18/19 år. Stina gikk videre til finaleomgangene med flott resultat 37.11m som ikke er langt unna sesongbeste. Resultatet holdt til en flott 7. plass.

Daniel Moss (f.08) deltok i slegg og diskos G-15. I diskos som var første øvelse ble det resultatet 29.64m som gav en flott 9. plass. I slegge (4 kg) avanserte Daniel til finalen og oppnådde resultatet 33.15m som best som gav en god 7. plass.

Alexandra Tunes Lund (f.06) deltok på 200m i jenter 16 år hvor hun løp inn til tiden 28.80 i motvind 1.8 m m/s. Alexandra deltok på andrelaget til Norna-Salhus på 1000m stafett i jenter 15-16 år hvor hun løp fjerde etappe (400m). Laget løp inn til 10. plass!

Eivind Langøy (f.04) deltok på 800m i gutter 18/19 år. Eivind åpnet en kontrollert første runde før han med 300m igjen giret ned og gav gass. Eivind løp forbi en rekke løpere og ble nr. 5 i sitt heat med tiden 2:03.63.

Phillip Morken (f.03) deltok også på 800m i gutter 18/19 år. Phillip var plassert i det andre heatet. Phillip også noe kontrollert på sin første runde og kviknet til med 250m igjen. Phillip passerte en rekke løpere men det ble litt for langt frem til vinneren. Phillip løp inn til en flott sølvmedalje med tiden 1:57.72.

Tina Lovise Spurkeland (f.08) deltok på andrelaget til samarbeidsklubb IL Norna-Salhus på 1000m-stafett i jenter 15-16 år, Tina løp her andre etappe (200m). Laget løp inn til en flott 10. plass.

Selma Thunes Agdal (f.08) deltok på andrelaget til samarbeidsklubb IL Norna-Salhus på 1000m stafett i jenter 15-16 år, Selma løp her første etappe (100m). Laget løp inn til en flott 10. plass.